Яєчні білки знижують тиск
В майбутньому яєчні білки стануть доповненням до лікарської терапії гіпертоніків.
Китайські вчені встановили, що яєчні білки можна використовувати якліки від високого тиску.
Експерименти співробітників з Цзіліньського університету (Jilin University) показали, що пептид RVPSL, що міститься в яєчному білку, блокує вироблення в організмі речовин, які підвищують кров'яний тиск. 50 мг пептиду RVPSL (така кількість міститься приблизно в двох курячих яйцях) знижують тиск приблизно настільки ж, як і 10 мг препарату каптоприл.
Примітно, що побічних ефектів при цьому не спостерігається. Білок яйця зберігає властивість знижувати тиск навіть після термічної обробки, пише The Telegraph.
"Пептид яєчного білка може бути корисний як у профілактиці, так і в лікуванні гіпертонії", - коментує автор дослідження доктор Жіпенг Ю (Zhipeng Yu).
Дослідники впевнені, що в майбутньому яєчні білки стануть доповненням до лікарської терапії гіпертоніків.
Повернутися назад