Імунна система регулює чутливість до гіркого смаку
Зниження обсягу споживаної їжі і недоїдання поширені серед людей, які страждають від серйозних захворювань.
Фахівці із Центру Монелл з'ясували: прозапальний цитокин TNF підвищує чутливість до гіркого смаку. Так, ймовірно, їжа здається хворим людям більш гіркою і менш апетитною, передає Zee News.
Вчені провели дослідження на мишах. Вони порівняли смакову чутливість у звичайних гризунів і у мишей, позбавлених гена TNF. Поведінкові тести показали, що миші без TNF менш чутливі до гіркоти. Відмінностей у чутливості до солодкого, солоного, кислого і умами (смаку білкових продуктів) дослідники не виявили.
TNF пов'язаний з різними захворюваннями, наприклад, раком і хворобою Альцгеймера. Відкриття дослідників допоможе пояснити причини порушень смаку та зниження апетиту у людей при інфекціях, хронічних запальних і автоімунних захворюваннях. Можливо, придушення активності TNF знизить у таких людей чутливість до гіркого смаку.
Повернутися назад