Чому корисні обмеження в їжі
Давно відомо, що обмеження в їжі допомагають зміцнити здоров'я.
Нещодавно вчені виявили ключовий молекулярний механізм, який за цим стоїть. У новому дослідженні дієта уповільнює старіння лабораторних тварин, повідомляє Science World Report. Дієта полягає в зменшенні обсягів споживаної їжі, обмеження споживання окремих макроелементів, наприклад, білку, або короткочасному голодуванні.
У цьому разі обмеження споживання двох амінокислот, метіоніну і цистеїну, підвищувало вироблення сірководню (H2S) і захищало від ішемічно-реперфузійного пошкодження. Це пошкодження тканин, що виникає при порушенні кровообігу, наприклад, при трансплантації органів і інсульті. Крім того, сірководень збільшував тривалість життя черв'яків, мух і дріжджів.
Сірководень вкрай токсичний у великих кількостях. А ось низькі рівні сірководню корисні для здоров'я. Необхідні подальші дослідження, щоб з'ясувати, чому сірководень так діє на організм. Ймовірно, він здатний боротися зі старінням і безліччю хвороб у людей. Поки що висновки вчених дозволяють зрозуміти, як варто харчуватися перед певними операціями.
Повернутися назад