DataLife Engine > Новини > Ресторани дедалі частіше стають джерелами кишкових інфекцій

Ресторани дедалі частіше стають джерелами кишкових інфекцій

Ресторани дедалі частіше стають джерелами кишкових інфекцій

Джерелом кишкового грипу або норовірусної інфекції найчастіше стають місця громадського харчування.
До таких результатів прийшли епідеміологи в рамках свого дослідження. За 2009-2012 роки в одній тільки Америці зафіксовано більше тисячі спалахів інфекції, джерелом якої стали заражені продукти харчування. Всього від кишкового грипу постраждали більше 21 тисяч осіб. У 64% випадків спалах кишкової інфекції реєструвалася в ресторанах, в 17% - у банкетних залах. Найрідше норовірусну інфекцію виявляли в домашній їжі (4%), у дитячих садках і школах (1%). Більшість випадків (70%) пов'язана з працівниками системи громадського харчування, які торкалися до їжі голими руками.
Норовірус легко поширюється і викликає харчову токсичну інфекцію. Симптоми стандартні - блювання і діарея, що призводить до зневоднення та інтоксикації організму. Вірус найчастіше виявляється на овочах, фруктах, молюсках. При підозрі на кишкову інфекцію варто звернутися до лікаря. При важких формах можливий розвиток серйозних ускладнень з боку всіх систем організму.



Повернутися назад