Джерелом кишкового грипу або норовірусної інфекції найчастіше стають місця громадського харчування.
До таких результатів прийшли епідеміологи в рамках свого дослідження. За 2009-2012 роки в одній тільки Америці зафіксовано більше тисячі спалахів інфекції, джерелом якої стали заражені продукти харчування. Всього від кишкового грипу постраждали більше 21 тисяч осіб. У 64% випадків спалах кишкової інфекції реєструвалася в ресторанах, в 17% - у банкетних залах. Найрідше норовірусну інфекцію виявляли в домашній їжі (4%), у дитячих садках і школах (1%). Більшість випадків (70%) пов'язана з працівниками системи громадського харчування, які торкалися до їжі голими руками.
Норовірус легко поширюється і викликає харчову токсичну інфекцію. Симптоми стандартні - блювання і діарея, що призводить до зневоднення та інтоксикації організму. Вірус найчастіше виявляється на овочах, фруктах, молюсках. При підозрі на кишкову інфекцію варто звернутися до лікаря. При важких формах можливий розвиток серйозних ускладнень з боку всіх систем організму.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам
зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.