DataLife Engine > Їжа / Здоров'я > Продукти, які потрібно їсти жінкам після 50 років, щоб рідше хворіти

Продукти, які потрібно їсти жінкам після 50 років, щоб рідше хворіти

Продукти, які потрібно їсти жінкам після 50 років, щоб рідше хворіти


Відомо, що жінки живуть довше чоловіків, але при цьому і хворіють частіше. Згідно з новим дослідженням вчених Університету Джорджії (США), вікові захворювання жінок можна відтягнути завдяки вживанню яскравих овочів і фруктів, таких, як, капуста, шпинат, кавун, болгарський перець, помідори, апельсини і морква.

Про це інформує Ukr.Media.

{reklama}

Річ у тім, що рослинні пігменти, що містяться в фруктах і овочах, особливо важливі для здоров'я очей і мозку.

"На жінок припадає майже 80% всіх аутоімунних захворювань, що зустрічаються. Через цю вразливість жінки потребують додаткової профілактичної допомоги", — Біллі Хаммонд, професор Франклінського коледжу мистецтв і наук Університету Джорджії

Одна з біологічних причин цієї вразливості пов'язана з тим, що жіночий організм, на відміну від чоловічого, має тенденцію до накопичення вітамінів і мінералів. Але основний запас корисних речовин концентрується в жирових відкладеннях, це пов'язано з функцією дітонародження.

Через такий нерівномірний розподіл таким життєво важливим органам, як мозок і очі, дістається менше корисних речовин, що піддає жінок більшому ризику дегенеративних проблем. Заповнити дефіцит можна споживанням природних пігментів — каротиноїдів, якими багаті яскраві овочі і фрукти, при цьому жінкам потрібно з'їдати їх чим більше, тим краще.

"Чоловіки і жінки споживають приблизно однакову кількість цих каротиноїдів, але потреби жінок набагато вищі", — вважає Біллі Хаммонд.

В цілому, каротиноїди можна вживати з їжею у вигляді БАДів, проте лікарі рекомендують отримувати ці речовини в продуктах, так вони легше засвоюються.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад