DataLife Engine > Їжа / Лайфхаки > Як краще зберігати курячі яйця, щоб залишалися свіжими цілий рік

Як краще зберігати курячі яйця, щоб залишалися свіжими цілий рік


Фахівці з їжі розповіли, як краще зберігати курячі яйця, щоб вони залишалися свіжими і безпечними для здоров'я, пише marthastewart.com.

Зазначається, що яйця - один із найбільш універсальних продуктів. Вони не тільки є класичною стравою для сніданку, а й можуть зв'язувати, емульгувати та розпушувати інші інгредієнти залежно від рецепта. Однак, вони швидко псуються, тому важливо знати, як довго можна зберігати яйця і де.

{reklama}

Як краще зберігати курячі яйця - поради експертів

Як заявила докторка медицини Кімберлі Бейкер, яйця не можна залишати без холодильника понад дві години.

Розробниця рецептів у Pete & Gerry's Сара Бет Таннер порадила зберігати цілі яйця в шкаралупі на головних полицях холодильника. Уникайте верхньої полиці або кутів, де холодне повітря може погано циркулювати.

Шеф-кухарка і викладачка в Інституті кулінарної освіти в Нью-Йорку Кірін Болдвін рекомендувала не зберігати яйця на дверцятах холодильника, де найчастіше відбуваються перепади температури.

"Яйця слід зберігати в оригінальній упаковці, спеціально розробленій для їхнього захисту", - зазначила Бейкер.

На упаковці також вказана важлива інформація, така як термін придатності або дата продажу.

"Якщо оригінальної упаковки немає, перекладіть яйця в контейнер для зберігання з кришкою, щоб запобігти всмоктуванню запаху. Обов'язково вкажіть на контейнері дату закінчення терміну придатності яєць, щоб відстежувати їхню свіжість і гарантувати, що старі яйця будуть використані насамперед", - додала експертка.

Як довго можна зберігати яйця

Акцентується, що зберігати сирі яйця варто не більше трьох тижнів, варені - три-чотири дні, а зварені круто - протягом одного тижня.

За словами фахівців, сирі яйця можна заморожувати, і тоді їхній термін придатності подовжиться на місяці. В Американській раді з яєць назвали спосіб, як зробити це правильно:

розбийте яйця, щоб витягти їх зі шкаралупи;

за необхідності розділіть яєчні білки і жовтки (якщо ви заморожуєте жовтки, змішайте кожні чотири яйця з 1/8 чайної ложки або 1/2 чайної

ложки цукру, щоб запобігти загусанню);

злегка збийте яйця, білки або жовтки, потім помістіть їх у контейнер для заморозки з герметичною кришкою;

вкажіть дату і наклейте етикетку на контейнер.

У такому вигляді яйця можуть залишатися свіжими в морозильній камері до одного року.

Експерти попередили, щоб ви ніколи не заморожували сирі яйця в шкаралупі, оскільки рідина може розширитися і шкаралупа трісне.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram



Повернутися назад