DataLife Engine > Їжа > Червоні, зелені чи жовті: які яблука корисніші

Червоні, зелені чи жовті: які яблука корисніші



Червоні, зелені або жовті яблука часто вибирають, виходячи зі смакових уподобань.

За словами фахівців, колір шкірки свідчить про ті чи інші корисні властивості фрукта.

{reklama}

Так, в шкірці червоних яблук особливо багато вітаміну С, а також антиоксидантів, які нейтралізують канцерогенні речовини. Крім того, відповідальні за червоний колір антоціани зберігають здоров’я судин. Вони пов’язують вільні радикали, що утворюються в результаті окисного стресу і викликають передчасне старіння клітин.

Зелені яблука, в свою чергу, вважаються гіпоалергенними, помітили експерти. Крім того, хлорофіл в них зміцнює імунітет, пригнічує розмноження бактерій, знімає запалення, покращує травлення, а також виводить токсини з організму. При цьому думка, що в зеленому фрукті більше заліза, помилково.

Для тих, у кого є проблеми з печінкою і жовчним міхуром, найбільш корисні жовті яблука. Ще вони благотворно впливають на імунітет, продуктивну функцію, серце і печінку. Це пов’язано з каротином, який міститься в цьому фрукті.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram




Повернутися назад