Молодий буковинець » Здоров'я » Їжа » Вся справа у міцності та свіжості: як чай впливає на організм після 50 років

Вся справа у міцності та свіжості: як чай впливає на організм після 50 років

Їжа / Здоров'я
934
0


Чай, особливо міцний, може вимивати кальцій з організму. Це пов'язано з вмістом танінів, які зв'язують кальцій, роблячи його недоступним для засвоєння.

Враховуючи ризик остеопорозу в цьому віці, варто вибирати чаї середньої міцності, інформує Ukr.Media.



Деякі сорти чаю, такі як пуер або чай мате, містять високу концентрацію кофеїну, що може призводити до підвищення тиску. Для гіпертоніків краще підійдуть трав'яні чаї — ромашка, м'ята, меліса.

Зневоднення, викликане занадто міцним чаєм, може погіршити стан шкіри. Це проявляється у вигляді сухості, втрати пружності та прискореного старіння.

Не рекомендується пити вчорашній чай. Через окислення утворюються шкідливі сполуки. Пити такий напій може бути небезпечно для нирок і печінки.

Солодкий чай — ворог здоров'я після 50. Він збільшує ризик діабету, призводить до набору ваги і погіршує обмін речовин.

Дослідження підтверджують, що регулярне вживання напоїв при температурі вище 60°C підвищує ризик раку стравоходу на 90%.

Людям похилого віку варто віддавати перевагу зеленому чаю — він багатий на катехіни та антиоксиданти. Трав'яні збори теж підуть на користь — м'ята, меліса, шипшина і звіробій допомагають заспокоїти нервову систему, зміцнити сон і знизити тиск.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують