Молодий буковинець » Здоров'я » Їжа » Є в раціоні довгожителів: дієтологиня назвала незамінний продукт на кухні

Є в раціоні довгожителів: дієтологиня назвала незамінний продукт на кухні

Їжа / новини
1 356
0


Соєвий сир тофу, який традиційно виготовляють із бобів сої та рідини, містить усі незамінні амінокислоти, що є в м'ясі, птиці, яйцях, рибі та молочних продуктах, але без холестерину, оскільки має рослинну основу.

Цей сир багатий на кальцій, залізо, вітаміни, клітковину та ізофлавони - це тип рослинного естрогену, йдеться у статті сертифікованої дієтологині й експертки з довголіття з Японії Мічіко Томіокі на CNBC.



"В Японії тофу люблять люди різного віку. Моїм родичам 95 і 88 років. Вони все ще живуть у Нарі та їдять тофу, натто (ферментовані соєві боби) і суп місо щодня. Вони приписують своє довголіття... частково цьому щоденному розпорядку дня", - поділилася експертка.

Дієтологиня зазначила, що тофу є її найнеобхіднішим продуктом на кухні. Томіока повідомила, що переїхала до США 1994 року, і тоді тофу було складно дістати:

"Якщо мені вдавалося знайти упаковані варіанти,... я тримала в будинку близько двох десятків штук у будь-який момент часу. Навіть сьогодні в моєму холодильнику завжди є кілька упаковок тофу".

За словами дієтологині, дослідження показали, що вживання тофу може, зокрема, допомогти знизити ризик серцевих захворювань і зменшити загрозу втрати кісткової маси.

Томіокі підкреслила, що тофу має тонкий смак, тому його можна поєднувати майже з усіма продуктами.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують