Молодий буковинець » Здоров'я » Варіанти перекусів, які покращать стан кишківника

Варіанти перекусів, які покращать стан кишківника

Здоров'я
1 089
0


Споживання клітковини — один із найпростіших і ефективних способів підтримати здоров’я кишківника. Це важливо, адже здоровий кишківник — це не лише про травлення. Він впливає на роботу імунної системи, рівень енергії та навіть психічне здоров'я.

Дієтологиня й дослідниця мікробіома кишківника з Королівського коледжу Лондона Емілі Лімінг розповіла Business Insider, як правильно підібрати перекуси для досягнення цієї мети, інформує 24 Канал.



Чому клітковина важлива для здоров'я

Мікробіом кишківника — це мільярди корисних мікроорганізмів, що живуть у товстій кишці. Вони впливають на загальний стан організму, включно з імунітетом, травленням і роботою мозку.

Клітковина, що міститься в овочах, фруктах, цільнозернових продуктах і бобових, є основним "пальним" для цих мікроорганізмів. Регулярне вживання клітковини сприяє формуванню різноманітного мікробіома, що є однією з головних ознак здорового кишківника.

Перекуси як джерело клітковини


Емілі Лімінг наголошує, що перекуси становлять близько 20% раціону, а отже, їх правильний вибір може суттєво вплинути на здоров’я.

"Коли ви готуєте перекус, подумайте: чи можу я додати хоча б 5 грамів клітковини до цього прийому їжі?", — радить експертка.

Вона поділилася кількома улюбленими корисними варіантами перекусів, які сприяють зміцненню здоров'я кишківника:

1. Свіжі та сушені фрукти

Фрукти — це зручне й смачне джерело клітковини. Наприклад:

100 грамів кураги містить близько 7 грамів клітковини.
Ягоди можна додати до вівсянки чи йогурту, підвищуючи їхню поживність.

2. Горіхи

Горіхи багаті на клітковину (7 – 9 грамів на 100 грамів), білки та корисні жири. Лімінг радить тримати горіхи на видному місці, щоб вони завжди були доступні для швидкого перекусу.

3. Сирі овочі з соусами

Хумус і гуакамоле не лише додають смаку, а й збільшують кількість клітковини у вашій страві. Лімінг радить заздалегідь підготувати нарізані овочі й соуси, щоб перекуси не вимагали складної підготовки.

4. Темний шоколад

Шоколад із вмістом какао 85% містить близько 11 грамів клітковини на 100 грамів. Експертка рекомендує поєднувати його з фруктами для додаткової користі. Крім клітковини, темний шоколад багатий на антиоксиданти й поліфеноли, які знижують ризик діабету 2-го типу.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують