Новини Дня

12:00
Як обрати щітки склоочисників, які витримають будь-яку негоду*
07:50
Озеленення центру Чернівців та новий декан у ЧНУ: головні новини доби
07:30
Планові знеструмлення: де на Буковині 14 листопада не буде світла
07:00
Погода на Буковині 14 листопада
02:00
Цікаві факти про McDonald's: що зникло з меню назавжди і коли продали перший Happy Meal
01:45
Неприємний запах після прання: як з цим боротися
01:30
Свято наближається: три фільми, які подарують різдвяний настрій
01:15
Невролог назвала сніданок, від якого краще відмовитися назавжди
01:00
Як утеплити дерев’яні та пластикові вікна
00:45
Продукти, які прискорюють біологічне старіння
00:30
В Антарктиді вперше знайшли бурштин: каменю 90 мільйонів років
00:15
Смачніше магазинних: рецепт ведмедиків "Барні"
23:45
Гроші їх люблять: 4 знаки зодіаку, які вміють залучати багатство
23:15
5 чаїв, які допомагають без зайвих зусиль позбутися жиру на животі та сідницях
22:57
В Україні зробили перший крок до демобілізації військових, чиї родичі загинули на війні
22:33
«Театр під час війни – необхідний»: інтерв’ю з режисером театру «Березіль» Степаном Пасічником
22:16
«Грибні» українські прізвища: перевірте, чи чули ви такі колись
22:00
Гороскоп на 14 листопада: Стрільцям - нові горизонти, Терезам - важливі моменти
21:42
Стало погано за кермом: на Буковині в аварії загинув 58-річний чоловік
21:23
Новим лідером республіканців у Сенаті США став проукраїнський політик
Больше новостей
Молодий буковинець » Здоров'я » Невролог назвала сніданок, від якого краще відмовитися назавжди

Невролог назвала сніданок, від якого краще відмовитися назавжди

Здоров'я / Їжа
97
0

Дієта, безумовно, ключовий елемент у зниженні ризику різних захворювань. Однак їжа впливає на все тіло, включно з мозком.

"Дієта відіграє вирішальну роль у здоров'ї мозку, впливаючи на когнітивні функції, настрій і загальне психічне благополуччя", - цитує докторку Камалу Вейгл, доктора медицини з Інституту неврології Хакенсакського меридіана в Медичному центрі Університету Хакенсак видання Parade. Про це пише УНІАН.



Сніданок може допомогти почати день із правильної ноги, покращуючи концентрацію і когнітивні функції. Доктор Вейгл каже, що деякі продукти, які зазвичай трапляються в здорових сніданках, можуть ускладнити роботу мозку вранці і протягом дня. Ба більше, вони можуть мати довгострокові негативні наслідки для загального здоров'я.

Чи можна їсти гранолу на сніданок

Доктор Вейгл пропонує звести споживання граноли до мінімуму, тому що в багатьох рецептах є інгредієнти, які можуть спричинити короткострокові та довгострокові проблеми з мозком і загальним здоров'ям, якщо їх їсти постійно.

"Хоча гранола може здатися корисним варіантом сніданку, її високий вміст цукру, калорійність і шкідливі жири роблять її їжею, яку слід вживати в помірних кількостях або уникати", - каже лікар.

Велика кількість цукру в гранолі часто надходить із кленового сиропу, сухофруктів і меду. Огляд і метааналіз Nutrients 2023 року показали, що надмірне довгострокове споживання цукру може негативно вплинути на когнітивні функції. Скорочення споживання насичених жирів має вирішальне значення для роботи мозку і серця. Метааналіз 2020 року в журналі Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases показав, що люди, які споживають велику кількість насичених жирів, наражаються на більший ризик інсульту.

"Здорова дієта, багата клітковиною і ферментованими продуктами, може сприяти здоровому мікробіому кишківника, що може позитивно впливати на настрій і знижувати тривожність", - говорить доктор Вейгл. "Продукти, які ми їмо, можуть впливати на вироблення нейротрансмітерів, таких як серотонін і дофамін, які регулюють настрій та емоції".

Крім того, дослідження, опубліковане в Microbiome 2021 року, засвідчило, що люди з дієтою, позбавленою клітковини, з більшою ймовірністю відчувають когнітивні порушення.

За словами докторки Вейгл, омега-3 жирні кислоти, вітаміни групи В, клітковина й антиоксиданти можуть підтримувати пам'ять, здатність навчатися і настрій. Вони також знижують ризик інших хронічних проблем, таких як діабет, серцево-судинні захворювання і проблеми з травленням, які можуть вплинути на здоров'я мозку.

"Дієта з низьким вмістом оброблених продуктів і доданого цукру може допомогти запобігти стрибкам і падінню цукру в крові, які можуть погіршити когнітивні функції", - зазначає фахівець. "Хронічне запалення може пошкодити клітини мозку і сприяти зниженню когнітивних здібностей".

Що можна вранці на сніданок:

цільнозернова вівсянка;
грецький йогурт із ягодами;
яйця;
цільнозерновий тост з авокадо;
смузі.

Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для встановлення медичних діагнозів або самолікування.


Читайте новини "МБ" у Facebook | Telegram | Viber | Instagram
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введите код: