Молодий буковинець » Новини світу » Як колір їжі впливає на здоров'я

Як колір їжі впливає на здоров'я

Новини світу / Новини
1 409
0
Як колір їжі впливає на здоров'я

Продукти зеленого кольору допомагають схуднути.

Властивості продуктів залежать не тільки від вмісту в них корисних речовин, але і від їх кольору, повідомляють дієтологи.

Продукти білого кольору (рис, цибуля, часник, капуста та ін.) діють як заспокійливе. Вони здатні знімати дратівливість і напругу і сприяють виведенню токсинів з організму.

Продукти червоного кольору (яблука, томати, редиска, малина, буряк тощо) багаті лікопинами — антиоксидантами, що захищають нашу шкіру від негативного впливу ультрафіолетових променів.

Крім цього, червоні овочі та фрукти нормалізують роботу серця і судин. Також червоні продукти знижують ризик серцевих нападів і вкрай корисні в профілактиці ракових захворювань.

Продукти зеленого кольору (горох, огірки, аґрус, брокколі та інші) допомагають схуднути. Вони багаті клітковиною і містять мало калорій. А крім того, овочі і фрукти зеленого кольору зміцнюють імунітет.

Продукти жовтого кольору (лимони, банани, кукурудза, перець, гарбуз і ін.) піднімають життєвий тонус і сприяють підвищенню імунітету. Крім цього, вони допомагають впоратися з сезонними захворюваннями, застудою, бо "розганяють" обмін речовин, покращують апетит і сприяють очищенню крові.

Продукти оранжевого кольору (морква, апельсини, мандарини та інші) мають позитивний вплив на нервову систему, піднімають настрій, знімають головний біль, а крім цього допомагають ниркам виводити токсини з організму.

Продукти синього і фіолетового кольору (виноград, баклажани, сливи, чорниці та інші) захищають кровоносні судини, підвищують зір, дихальні шляхи, серце.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують