Кава втамовує біль краще, ніж морфін
Речовина має знеболюючу і легку транквілізуючу дію.
Згідно із заявою дослідників з державного університету Бразилії (UnB) і державної сільськогосподарської дослідної корпорації Бразилії Embrapa, сполука, виділена з кави, може стати потенційним болезаспокійливим.
Як заявили фахівці з державної сільськогосподарської дослідної корпорації Бразилії Ембапа (Brazilian Agricultural Research Corporation Embrapa) і державного університету Бразилії (University of Brasilia) кофеїн може діяти аналогічно тому, що і знеболюючий засіб морфін.
Підрозділ генетики і біотехнології корпорації Ембапа, об'єднавшись з вченими з UnB, відкрили "раніше невідомі фрагменти білка" з морфіноподібними ефектами. Як описують фахівці, речовина має знеболюючий і легкий транквілізуючий ефект.
Вчені вже провели випробування на лабораторних мишах. Які показали, що опіоїдні пептиди, які є природними біологічними молекулами кави, мають більш тривалий ефект на мишей, ніж морфін.
Повернутися назад