Чим небезпечне антипригарне покриття
Такий посуд призводить до цукрового діабету.
Сучасний посуд може бути досить небезпечним для здоров'я. Про це говорять результати останнього дослідження.
Експерти з Університету Упсали встановили, що перфторовані сполуки, які використовуються при виготовленні антипригарних покриттів, а також в піні для гасіння пожеж і в водовідштовхувальних засобах і мастилах для лиж, можуть привести до діабету.
Був проведений аналіз концентрації семи різних перфторовані сполук в організмі більше тисячі 70 -річних чоловіків і жінок. З'єднання були виявлені в крові всіх випробовуваних, проте тільки перфторнонанову кислоту пов'язали з діабетом. Це захворювання було діагностоване у 114 осіб.
Виявилося, що дана кислота провокує порушення секреції інсуліну в підшлунковій залозі.
Повернутися назад