DataLife Engine > Новини > Сир - найкращий захист від карієсу

Сир - найкращий захист від карієсу

Сир - найкращий захист від карієсу

Рівень pH після вживання сиру підвищується.

Індійський дослідник Віпул Ядав ( Vipul Yadav ) встановив, що вживання сиру здатне знизити ймовірність розвитку карієсу.

Вчений провів дослідження за участю 68 підлітків віком 12-15 років. Він розділив їх на три групи. Першою запропонував з'їсти сир, другий - випити молоко, а третій був приготований йогурт без цукру, пише The Indian Express.

Через 10, 20 і 30 хвилин після трапези він виміряв рівень pH у роті кожного випробуваного.

Відомо, що якщо рівень pH нижче 5,5, то ймовірність утворення карієсу підвищується. При pH вище 5,5 ризик розвитку ерозії емалі помітно знижується.

Отже, рівень pH у дітей, які випили молоко або йогурт не змінився, а от у тих, хто поласував сиром, підвищився. Тобто сир забезпечив додатковий захист від карієсу.

Можливо, рівень pH після вживання сиру підвищився, завдяки активному виробленню слини в процесі жування.



Повернутися назад