DataLife Engine > Новини > Які властивості сиру

Які властивості сиру

Які властивості сиру

У ньому містяться пробіотики.

У похилому віці у людей відбувається вікова зміна вилочкової залози (тимуса), тобто "старіння" імунної системи. Імунітет вже не так ефективно бореться з інфекціями, не здатний швидко поглинати ракові клітини і реагувати на вакцини, як у молодості.

Вчені вважають, що "старіння" імунітету є масовою проблемою, так як кількість літніх людей серед нашого населення, а також зростання онкологічних, інфекційних і хронічних захворювань у цій віковій групі великі.

Доктор Фанді Ібрахім з Університету Турку стверджує, що щоденне вживання сирів , до складу яких входять пробіотичні бактерії, допомагає імунній системі впоратися з віковими змінами. Більшість бактерій потрапляють в наш організм через ШКТ разом з їжею, де знаходиться до 70% корисних імуноглобулінів.

Фахівці отримали докази, що бактерії пробіотики сприяють поліпшенню імунітету, а сирні продукти є ідеальними "провідниками" корисних бактерій. Це довели і результати нещодавнього "сирного" експерименту, проведеного в будинку престарілих. Добровольці у віці від 72 до 103 років щодня вживали на сніданок або сир гауда з пробіотиками, або плацебо. Після закінчення експерименту у всіх випробовуваних взяли аналіз крові. Результат підтвердив, що пробіотичний сир сприяє значному підвищенню імунітету.




Повернутися назад