Капуста врятує від раку
Капуста володіє жироспалюючими властивостями.
У капусті багато вітаміну С, тому вона добре зміцнює імунітет. Також допомагає боротися з інфекціями. Свіжа капуста - чудова профілактика остеопорозу та онкологічних захворювань.
Її вживання сприяє поліпшенню роботи серцево-судинної системи, зменшенню кількість холестерину. У капусті багато рідкісного вітаміну U, який сприяє загоєнню виразки шлунка та виразки дванадцятипалої кишки, запобігає ожирінню печінки. Цей овоч, крім усього іншого, є чудовим антиоксидантом, що позитивно впливає на стан шкіри.
Він нормалізує апетит, активізує перистальтику кишечника, очищаючи його від шлаків і токсинів. Будь-який вид капусти показаний при гастриті і при проблемах з печінкою, має жовчогінну дію, і при цьому - кращий друг для тих, хто худне. Справа в тому, що капуста має негативну калорійність.
На її переробку організм витрачає набагато більше енергії, ніж отримує. До того ж, в ній міститься тартронова кислота, що має ефект жироспалювання. А такі види капусти, як брокколі та цвітна, допомагають від стресів, дратівливості, нормалізують сон.
Повернутися назад