Як червоне вино впливає на розвиток раку
Чим більше людина вживає алкоголь, тим більшої шкоди вона завдає ДНК.
Любите випивати за вечерею келишок червоного вина? Тоді пора вам дізнатись як реагує ваш організм на це.
Алкоголь значно підвищує ризик раку голови і шиї. Однак дослідники з Університету Колорадо з'ясували, що ресвератрол, що міститься в червоному вині, допомагає зменшити ризик. Надмірне споживання алкоголю пошкоджує клітини організму, а ресвератол знищує пошкоджені клітини, які можуть викликати рак.
Чим більше людина п'є, тим більший збиток вона завдає ДНК. Певні зміни в ДНК призводять до розвитку пухлин. Ресвератрол вибирає найбільш небезпечні клітини (ті, які найбільше підвищують ризик розвитку раку) і усуває їх. Тобто, ресвератрол не рятує від ризику раку, викликаного вживанням алкоголю, повністю. В екстракті виноградних кісточок містяться і інші корисні речовини.
Зараз проходять клінічні випробування, в ході яких учені сподіваються з'ясувати, чи може ресвератрол запобігти розвитку раку товстої кишки і печінки. Дослідники також планують оцінити ефективність використання ресвератрола в профілактиці і, можливо, лікуванні раку голови, шиї та інших пухлин.
Повернутися назад