DataLife Engine > Новини > Корисні властивості моркви

Корисні властивості моркви

Корисні властивості моркви

Хто б міг подумати, що звичайна морква настільки корисна для організму?

Ми додаємо її у салати, супи чи другі страви не задумуючись про користь цього коренеплоду.

Американські експерти встановили, що в плані продовження життя морква у багато разів перевершує більшість надзвичайно дорогих комплексів вітамінів і препаратів. Два коренеплода щодня - така норма, рекомендована вченими до вживання. У морквяному соку і м'якоті овоча містяться у великій кількості каротиноїди, які і чинять позитивний вплив на тривалість життя людини.

Вони здатні запобігти ризику розвитку таких важких захворювань, як артрит і астма, та полегшують їх протікання, якщо ви вже хворі, крім того, вони також є відмінним засобом для боротьби з раком. Бета-каротин, що міститься в моркві, в організмі людини трансформується у вітамін А, завдяки чому морква добре впливає на зір.

Особливо корисною моркву називають і для чоловіків, оскільки захисну дію на простату дає бета-каротин. М'якоть моркви особливо корисно вживати в їжу дітям і літнім людям. Краще всього обробляти її парою або їсти сирою, щоб в ній збереглося якомога більше вітамінів. Гарно впливає на кровотворний процес і розвиток м'язів морквяний сік, багатий безліччю вітамінів і мікроелементів.

Речовини, що містяться в морквяному соку, також сприяють виведенню токсинів з організму, зниженню рівня холестерину в крові, а також знищення кишкових паразитів.



Повернутися назад