Фолієва кислота знижує ризик інсультів
У дослідженні фахівців з Лікарні Ленокс Хілл взяли участь більше 20 тисяч пацієнтів.
Добровольці лікувалися від гіпертонії. Вони приймали препарат енапрілу. Деякі з учасників пережили інсульт або мали серцево-судинні захворювання, розповідає Diabetes Insider.
Дослідники хотіли з'ясувати, як фолієва кислота (вітамін B9) впливає на ризик розвитку інсульту. Дослідження показало: фолієва кислота знижувала ризик, принаймні, у тих, хто приймав енапрілу. Однак фахівці вважають, що вона може зменшувати ризик і сама по собі. Так, ймовірно, запобігти інсульту здатний звичайний вітамін.
Фолієва кислота міститься в зелених листових овочах, бобах і цитрусових фруктах. Крім того, існують різні добавки з вітаміном B9. Доктор Вальтера Уіллетт з Гарвардської школи громадського здоров'я зазначає: "Фрукти і овочі багаті фолієвою кислотою, а також калієм і фітохімічними сполуками, які теж знижують ризик серцево-судинних захворювань".
Повернутися назад