Смакові клітини поновлюються кожні 10 днів
Це з’ясували дослідники з Університету Вірджинії.
Відкриття вчених пояснює, чому не існує серйозних захворювань, пов’язаних зі смаком, подібних до порушень слуху, зору або дотику.
Деякі ліки можуть впливати на смакову чутливість, але вона зазвичай відновлюється за кілька днів, розповідає Zee News.
Смак – це складне поєднання із самого смаку, запаху і текстури. Запах тут відіграє дуже важливу роль. Один смаковий сосочок може мати десятки рецепторів, що посилають в мозок сигнали про кислий, солодкий, солоний або гіркий смаки.
Клітини мозку, як правило, не відновлюються. Через це виникають такі захворювання, як деменція. Нюхові рецептори (сенсорні нейрони) постійно оновлюються. Учені вважають: подальші дослідження нюху дозволять зрозуміти, як можна відновити нейрони в мозку.
Повернутися назад