DataLife Engine > Новини > Фрукти знижують ризик розвитку депресії

Фрукти знижують ризик розвитку депресії

Фрукти знижують ризик розвитку депресії

Достатньо з'їдати, щонайменше, два фрукти на день, щоб уникнути депресії.
Це з'ясували вчені з Університету Квінсленда. У дослідженні взяли участь 6000 жінок з Австралії, передає SBS. Жінки, які вживали, як мінімум, дві порції фруктів на день, рідше страждали від депресії, ніж ті, хто їв менше фруктів.
Дослідники не виявили зв'язок між споживанням овочів і депресією. Вони відзначають: необхідні подальші дослідження відмінностей між фруктами й овочами. На думку вчених, різниця зумовлена тим, що у фруктах, на відміну від овочів, міститься багато протизапальних з'єднань і антиоксидантів, таких як ресвератрол.
В іншому дослідженні, проведеному раніше, 33,5% людей з високими показниками психічного благополуччя з'їдали на день мінімум п'ять порцій овочів і фруктів. Вони оптимістично дивилися на речі, відчували радість, були впевнені в собі, мали добрі стосунки з оточуючими і могли швидко відновлювати душевні сили. Серед людей, які з'їдали менше однієї порції, таких було тільки 6,8%.




Повернутися назад