Йогурт значно знижує ризик цукрового діабету
Дослідники з Гарвардської школи громадського здоров'я з'ясували: лише однієї порції йогурту (приблизно 28 г) на день достатньо, щоб зменшити ризик на 18%.
Споживання інших молочних продуктів на ризик не впливає, повідомляє The Times of India. Ймовірно, таку користь організму приносять пробіотичні бактерії, що містяться в йогурті.
Вчені об'єднали результати трьох досліджень, в яких вивчали стан здоров'я і спосіб життя медичних працівників. Вони проаналізували дані 289 900 осіб. Через певний час у 15156 учасників був виявлений діабет 2 типу.
Дослідники врахували такі чинники ризику, як дієта, наявність хронічних захворювань, вік і індекс маси тіла (ІМТ). Виявилося, високий рівень споживання йогурту пов'язаний з низьким ризиком розвитку діабету типу 2. Висновок підтвердився, коли автори провели мета-аналіз, що включав результати інших досліджень, опублікованих раніше.
Повернутися назад