DataLife Engine > Новини > Рослинні жирні кислоти такі ж корисні, як і сполуки з риби

Рослинні жирні кислоти такі ж корисні, як і сполуки з риби

Рослинні жирні кислоти такі ж корисні, як і сполуки з риби

Жирні кислоти з рослинних джерел такі ж корисні, які і сполуки з риби.
Відомо: ейкозапентаєнова кислота й докозагексаєнова кислота, одержувані з риби, дуже ефективні для підтримки здоров'я. Але вчені рідко звертали донедавна увагу на рослинні кислоти, пише Zee News.
Нарешті були розставлені всі крапки в цьому питанні. Отже, щоб отримати "плюси" від жирних кислот першої групи, потрібно приймати риб'ячий жир і морепродукти. Це підтверджено не раз під час експериментів. Щодо альфа-ліноленової кислоти, то її можна знайти в лляному насіння і олії льону, а також в рослинних оліях та деяких горіхах.
І цю кислоту досліджували мало. Зокрема здійснювали обмежені експерименти з контрольною і основною групами. Але, згідно з останнім детальним аналізом, рослинна кислота нічим не поступається іншим кислотам за ефективністю запобігання розвитку хвороб серцево-судинної системи. Це відкриття значно збільшує вибір перед людьми, які намагаються харчуватися правильно.



Повернутися назад