DataLife Engine > Новини > Рослинна їжа знижує ризик захворювань серця

Рослинна їжа знижує ризик захворювань серця

Рослинна їжа знижує ризик захворювань серця

Вчені в рамках останнього дослідження довели: відмова від м'яса знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Продукти рослинного походження сприятливо позначаються на функціонуванні серця і судин. Дані були встановлені під час 11-річного дослідження за участю 45 тисяч добровольців. Аналіз зібраних даних показав: вегетаріанці рідше страждають хворобами серця. Відзначимо, третина випробуваних дотримувалася рослинної дієти. У вегетаріанців реєструвався оптимально низький рівень холестерину, основного фактора утворення артеріальних і венозних бляшок.
Варто зазначити, повна відмова від м'яса повинна бути схвалена лікарем-дієтологом. Отримані дані можуть бути пов'язані з більш уважним ставленням вегетаріанців до власного здоров'я, а не з наявністю або відсутністю м'яса в харчовому раціоні.



Повернутися назад