Вчені з’ясували, що любов до кави викликана генетично
Американські дослідники з’ясували, що пристрасть до кави викликана генетичними особливостями.
Вони виявили шість нових, пов'язаних з метаболізмом кофеїну в організмі, ділянок геному.
Відкриття пояснює, чому звичка випивати протягом дня велику кількість чашок кави не завдає шкоди здоров'ю деяких людей. Під час експериментів вдалося також з’ясувати, що мутації в деяких генах впливають на ступінь задоволення, яке ми отримуємо від кави. Також індивідуальні особливості певних генів визначають спожиту в каву.
У "кавоманів" генетично зумовлена швидкість метаболізму кофеїну без шкоди для здоров'я найбільш висока.
Додамо, що раніше вчені з'ясували, у який час найкраще пити каву.
Повернутися назад