Причина потягу до калорійної їжі ховається в мозку
Більшість із нас надає перевагу шкідливій їжу, а не здоровим продуктам харчування.
Дослідники з Монреальського неврологічного інституту й Університету Макгілла з'ясували: саме калорійність, а не смак, змушує нас їсти нездорову їжу, розповідає Science World Report.
Учасникам у процесі сканування мозку показали зображення продуктів харчування й запитали, які з продуктів вони хотіли б з'їсти. Потім добровольців попросили припустити, скільки калорій містив кожен продукт на фото. В основному, учасники неправильно оцінювали кількість калорій. При цьому вони часто обирали найбільш калорійний продукт.
Автор дослідження Алан Дагер каже: "Дослідження, проведені раніше, показали: діти і дорослі, як правило, вибирають більш калорійну їжу. Доступність і низька вартість калорійних продуктів – причина зростання ожиріння. Виявляється, мозок здатний відстежувати калорійність продуктів, навіть не маючи інформації про неї".
Рішення про споживання продуктів харчування та оцінка їх калорійності пов'язані з певною ділянкою мозку, вентромедіальною префронтальною корою. Вона кодує значення стимулів і пророкує ймовірність споживання. На думку вчених, розуміння причин потягу людей до нездорової їжі допоможе в боротьбі з ожирінням.
Повернутися назад