DataLife Engine > Новини > Гени визначають, які алкогольні напої подобаються людині

Гени визначають, які алкогольні напої подобаються людині

Гени визначають, які алкогольні напої подобаються людині

Вся справа в поєднанні відчуттів, пов'язаних зі спиртним, і рецепторів, що відповідають за гіркий смак, пише The Daily Mail.
А гени впливають на те, наскільки сильним нам здається смак, і чи сподобається нам конкретний напій.
Яскравий приклад – комусь пиво і схожі напої здаються гіркими. І цей факт часто свідчить про те, що людині напій не подобається, адже люди зазвичай уникають гірких продуктів. Але деякі напої містять компоненти, які можуть приховувати гіркоту. Наприклад, таку роль може відігравати солодка вишенька в коктейлі або ароматизатор. Експерти досліджували два гени рецепторів гіркого смаку – TAS2R13 і TAS2R38. Залежно від генетичних варіацій, що торкалися цих рецепторів, схеми вживання спиртного і реакція на різні напої відрізнялися.
Також, крім генів рецепторів гіркоти, важливу роль може відігравати ген рецептора TRPV1. Він відповідає за варіації в відчутті печіння на язиці. А відомо, що алкогольні напої часто залишають відчуття печіння, крім відчуття гіркоти.



Повернутися назад