DataLife Engine > Новини > Замінники цукру набагато небезпечніші, ніж ми звикли вважати

Замінники цукру набагато небезпечніші, ніж ми звикли вважати

Замінники цукру набагато небезпечніші, ніж ми звикли вважати

Низькокалорійні штучні замінники цукру, всупереч поширеній думці, підвищують ризик ожиріння, з’ясували вчені.
Такі замінники можна знайти в дієтичній газованій воді. До них належать сахарин, сукралоза, аспартам, пише The Daily Mail.
Інститут Вейцмана довів на прикладі мишей: тваринам було важче переробити цукор, коли в їх раціон додавалися замінники цукру. А це підвищувало ризик ожиріння і діабету. У свою чергу, обстеження 400 осіб дозволило виявити зв'язок штучних підсолоджувачів з великою вагою і порушеннями переносимості глюкози. Щоб з'явилися відхилення, було достатньо всього 4 днів.
Інші експерименти показали, що підсолоджувачі наносили шкоду мікрофлорі кишечнику, змінюючи бактеріальний склад. У результаті з їжі виділялося більше енергії і більше жиру запасалося. Підсумок – підвищений ризик ожиріння. Фахівці радять відмовитися від штучних замінників цукру, газованої води і пити просту воду.
З різкою критикою дослідження виступили Гевін Партингтон з Британської асоціації безалкогольних напоїв і Міжнародна асоціація підсолоджувачів. Основна претензія в тому, що продукти з низькокалорійними цукрозамінниками однозначно допомагають скинути вагу. Це доводять експерименти з повними людьми.




Повернутися назад