Сніданок знижує ризик розвитку цукрового діабету у дітей
Група дослідників з університетів Оксфорда, Кембриджа, Глазго і Лондонського університету святого Георгія з’ясували: регулярна відсутність повноцінного сніданку у дітей підвищує ризик розвитку цукрового діабету другого типу.
Зазвичай діабет дає про себе знати з причини набору зайвої ваги і неправильного харчування. Вчені здійснили аналіз стану здоров'я та харчового режиму 4 тисяч учнів віком від 9 до 10 років. Було вивчено, як діти снідали і чим харчувалися протягом всього дня, пише The Daily Mail.
У медицині існує такий фактор, як інсулін-резистентність. Вчені встановили: інсулін-резистентність (стійкість тканин до інсуліну) росте у дітей, які систематично не снідають. Діабет – це не тільки порушення обміну речовин, а й причина серйозних захворювань. У першу чергу, пошкоджується нервова і ниркова тканина: страждає сітківка ока і нирки. Далі відбуваються порушення інших органів і систем. Вчені припускають: регулярний сніданок здатний скоротити кількість випадків цукрового діабету. Люди, які відмовляються від першого прийому їжі, часто віддають перевагу жирним продуктам на обід і вечерю. Проста каша на сніданок знижує ризик цукрового діабету, в ній міститься багато клітковини, яка, крім усього іншого, активізує травлення в кишечнику.
Повернутися назад