DataLife Engine > Новини > Розсіяний склероз не сумісний із солоними продуктами

Розсіяний склероз не сумісний із солоними продуктами

Розсіяний склероз не сумісний із солоними продуктами

Якщо в людини діагностовано розсіяний склероз, їй потрібно обмежувати споживання солі.
Як показало дослідження Інституту неврологічних досліджень Рауля Карреа, активне і навіть помірне споживання солі погіршує перебіг захворювання, пише The Toronto Sun.
Вчені забирали кров і сечу у 70 добровольців з ремітируючою формою розсіяного склерозу. За зразками можна було зрозуміти, який рівень споживання солі. Зразки забиралися тричі протягом дев’яти місяців активних досліджень. Далі йшов дворічний період спостережень (з 2010 по 2012 рік). Була також друга група з 55 пацієнтів. Вона теж надавала зразки сечі і крові, але в червні-липні 2013 року.
У середньому рівень споживання солі виходив приблизно в 4 грами на день. Але в цілому показники відрізнялися від менш 2 грамів до більш 4 грамів. Порівнюючи людей, які споживали найменше солі, з людьми, які споживали її в помірних або великих кількостях, вчені виявили погіршення симптомів захворювання майже в чотири рази у любителів солоної їжі.



Повернутися назад