Новий засіб профілактики цукрового діабету
Доповнення щоденного раціону горіхами, особливо мигдалем і фісташками, здатне запобігти розвитку інсулінонезалежного цукрового діабету (тип ІІ) у людей, які мають небезпеку його розвитку.
Такого висновку дійшли фахівці Університету Ровіра і Вірхілій (Іспанія) та Університету Пердью (США).
Дослідження іспанських учених продемонструвало, що додавання в раціон пацієнтів з високою ймовірністю виникнення діабету (що мають ожиріння або надмірну масу тіла) фісташок справляє позитивний вплив на чутливість рецепторів клітин до інсуліну, а також на концентрації інсуліну та глюкози у крові. Крім того, важливим є той факт, що через чотири місяці щоденного вживання фісташок (57 г) у учасників досвіду не збільшилася маса тіла.
Американські вчені встановили, що учасники дослідження, які одержували 43 г мигдалю щодня, мали нижчий постпрандіальний рівень глюкози. Крім цього, пацієнти відчували велику ситість, ніж контрольна група, а за час проведення досвіду не додали у вазі.
Повернутися назад