DataLife Engine > Новини > Вчені розкрили всі корисні властивості кавуна

Вчені розкрили всі корисні властивості кавуна

Вчені розкрили всі корисні властивості кавуна

Яке літо без соковитих і солодких кавунів? Вчені вважають, що ця ягода не тільки смачна, а й корисна.
У кавуні міститься велика кількість цитруліну, який в організмі людини перетворюється на аргінін. Ця сполука перешкоджає відкладенню жиру. Цитрулін прискорює процес відновлення шкірних покривів при травмах. Вся річ у зв'язку цитруліну і лейкоцитів, які під дією речовини швидше досягають місця ушкодження.
У кавуні міститься вітамін A, який дуже важливий для очей. Він захищає очі від курячої сліпоти і макулярної дегенерації. Крім того, він зміцнює кістки, зуби, надає шкірі еластичність. Органічні сполуки покращують роботу серця, не дають накопичуватися шкідливому холестерину в крові. Кавун на 99% складаються з рідини, тому вчені радять їх як чудовий спосіб угамування спраги. З обережністю до кавунів варто ставитися людям із захворюваннями нирок і серйозною патологією серцево-судинної системи.



Повернутися назад