DataLife Engine > Новини > Вчені виявили зв’язок між больовими рецепторами та тривалістю життя

Вчені виявили зв’язок між больовими рецепторами та тривалістю життя

Вчені виявили зв’язок між больовими рецепторами та тривалістю життя

Вчені спробували розібратися, чи старість провокує біль, або, навпаки, біль провокує старіння організму. Під увагу потрапив рецептор TRPV1. Рецептор активується капсаїцином. При постійній активації рецептора незабаром він відмирає. Вчені помітили, що раціон, багатий капсаїцином, знижує ризик розвитку метаболічних розладів, включаючи діабет.
Далі вчені вивели мишей без цього рецептора. У середньому тривалість їхнього життя збільшилася на 14% без розвитку супутніх хвороб. Крім того, у гризунів покращився метаболізм, пришвидшився синтез і кількість молекул інсуліну. При звичайній роботі рецептор TRPV1 стимулює вироблення нейропептида CGRP, який гальмує синтез інсуліну. У молодому віці концентрація CGRP знижена, що забезпечує нормальні метаболічні процеси в організмі людини. При старінні концентрація нейропептиду збільшується, розвиваються дегенеративні зміни.



Повернутися назад