Вакуумна упаковка потенційно небезпечна
Однак така упаковка є ідеальним місцем для швидкого розмноження небезпечних мікробів, які можуть перебувати в продуктах, показало дослідження, проведене датськими вченими.
Вчені з Технічного університету провели лабораторні досліди, вивчаючи поведінку мікроорганізму Listeria monocytogens в різних продуктах харчування, які зберігаються в умовах відсутності кисню (у вакуумній упаковці). Досліди продемонстрували, що в безкисневих умовах бактерія стає агресивнішою в 14 разів. Вона може рости, навіть коли продукт у вакуумній упаковці знаходиться в харчовому рефрижераторі.
Вчені пояснили, що у безкисневій упаковці Listeria monocytogens поводиться приблизно так само, як і в кишечнику – стає більш агресивною. Дослідники рекомендують купувати продукти в звичайному вигляді, а вакуумну упаковку використовувати для поїздок на пікнік.
Повернутися назад