Текіла виявилася корисною для здоров’я
Натуральні цукри (агавіни), отримані з агави (рослини, з якого роблять текілу), змогли захистити піддослідних від ожиріння, викликаного неправильним харчуванням, і від діабету 2-го типу.
Вчені розбили групу піддослідних на сім підгруп. Першій групі давали звичайну воду, а решті – воду з аспартамом, глюкозою, фруктозою, сахарозою, сиропом агави або агавінамі. У підсумку ті, хто споживав воду з агавінамі, менше їли і набирали менше ваги. При цьому у них падали показники цукру в крові. Те ж відбувалося в контрольній групі, яка пила звичайну воду.
Агавіни працюють як клітковина. Тому вони не підвищують цукор і здатні стати універсальним підсолоджувачем. Це легкорозчинні цукру з низьким глікемічним індексом і особливо не виділяються запахом. Засіб з агавінамі просто необхідний діабетикам і людям з ожирінням.
Повернутися назад