DataLife Engine > Новини > Какао омолоджує нервову тканину

Какао омолоджує нервову тканину

Какао омолоджує нервову тканину

У процесі експерименту, який тривав місяць, 60 добровольцям пропонували щодня випивати по дві чашки напою. До кінця місяця при дослідженні активності речовини головного мозку з’ясувалося, що функціональна активність нейронів зросла в середньому на 8-9 відсотків.
Причиною такого ефекту автори експерименту вважають високий вміст в какао-бобах антиоксидантів. Саме вони оберігають нейрони від передчасного зношування, утворюючи своєрідний захисний бар’єр між мембраною нервової клітини і окислюючими речовинами. Здавалося б, схожий ефект повинна викликати і плитка шоколаду. Але, згідно з дослідженням, чашка какао набагато корисніша: рідкий і гарячий напій ефективніше очищає судини. Отож балувати себе цим напоєм не тільки приємно, але й корисно.



Повернутися назад