Кава знижує ризик виникнення діабету
Фахівці проаналізували результати 28 досліджень, що вивчали взаємозв'язок між розвитком хронічного захворювання і збадьорювальним напоєм.
Загалом майже в трьох десятках досліджень взяли участь більше 1,1 мільйона осіб, у тому числі пацієнти з діабетом другого типу. Медики з'ясовували, як вживання кави позначається на ризику захворіти на діабет і самопочутті хворих.
З'ясувалося, що ризик розвитку небезпечного захворювання знижується при помірному вживанні ароматного напою. Більше того, вчені запевняють, що сприятливо впливає не тільки звичайна натуральна кава, а й напій без кофеїну. Для позитивного ефекту достатньо випивати дві порції кави на день.
Повернутися назад