Чим небезпечна сіль в дитячій їжі
Надмірне споживання солі в дитинстві підвищує ризик розвитку високого кров'яного тиску.
Експерти з університету королеви Марії (Лондон) попереджають, що в багатьох популярних сімейних ресторанах подаються дитячі страви, які містять небезпечну кількість солі.
Фахівці перевірили 218 дитячих страв з 23 популярних ресторанів швидкого харчування і встановили, що більше чверті мали дуже велику кількість солі.
Найбільш шкідливими виявились дитячі закуски з Burger King. Виявлено, що 28% дитячих страв містять більше 2 г солі. Це норма щоденного споживання солі для дитини віком до 4 років. А 7% дитячих страв містять більше 3 г солі.
За словами дослідників, деякі зі страв містять стільки ж солі, скільки і дев'ять пачок чіпсів.
Експерти попереджають, що надмірне споживання солі в дитинстві підвищує ризик розвитку високого кров'яного тиску, інфарктів і інсультів у дорослому житті.
Повернутися назад