Які корисні властивості зелених яблук
Яблучний сік, випитий за 20 хв до їди допоможе запобігти жовчнокам'яній хворобі.
Регулярне вживання яблук сприяє нормалізація діяльності травної системи, підвищує апетит і перешкоджає появі запорів.
Вміст у яблуках до 50 мг хлорогенової кислоти забезпечує нормальну діяльність печінки.
Яблучна, лимонна і винна кислоти, які у досить великій кількості містяться в яблуках, а також високий вміст дубильних речовин здатні зупинити процеси бродіння і гниття в кишечнику.
Для профілактики порушень роботи шлунково-кишкового тракту з ранку необхідно натщесерце з'їдати 1-2 яблука.
Дубильні речовини допомагають при профілактиці сечокам'яної хвороби. Вони не дозволяють солям сечової кислоти випадати в осад. Свіжий яблучний сік, якщо пити його за 20 хв до їди допоможе запобігти жовчнокам'яній хворобі та підвищити кислотність.
Пектин, який у великій кількості міститься в яблуках, здатний зв'язувати шкідливі для здоров'я речовини - свинець і миш'як, сприяє очищенню організму.
А нерозчинні волокна, приміром, корисні при лікуванні закрепів, оскільки виводять небезпечні для організму людини сполуки, запобігаючи цим розвитку ракових захворювань.
Повернутися назад