Молодий буковинець » Ваше здоров'я » Новини » Чим корисні темно-зелені овочі

Чим корисні темно-зелені овочі

Ваше здоров'я / Новини
1 014
0
Чим корисні темно-зелені овочі

Вони є найбільшим джерелом природного хлорофілу, антиоксидантів, вітамінів і мінералів.

Крес водяний (крес-салат): містить значну кількість біологічно активного вітаміну В6, магнію, фолієвої кислоти і діє як стимулятор травлення. Він також багатий хлорофілом і каротиноїдами.

Шпинат - потужне джерело хлорофілу і глікогліцероліпідів, які захищають наш травний тракт від запального ушкодження. Глікогліцероліпіди - основні жирні кислоти, які оберігають клітинні мембрани від ушкоджень, виявляють потужні імуностимулюючі і протиракові ефекти. Крім того, шпинат є важливим джерелом міді, цинку і селену.

Листова капуста багата ізотиоціанатами: ці потужні сірчисті сполуки, які захищають ген р53. Ген P53 є охоронцем нашого геному і регулює нормальний клітинний цикл. Мутація гена p53 призводить до аномалій клітинного циклу та розвитку ракових захворювань.

Глюкозинолати і сульфоксид метилцистеина допомагають активувати ферменти детоксикації в печінці, які відіграють важливу роль у нейтралізації канцерогенних речовин.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують