Мигдаль підвищує імунітет.
Вчені з Норіджа і Мессіна виявили нову унікальну властивість мигдалю. На підставі своїх досліджень вони дають нові рекомендації - з настанням холодного сезону цей горіх потрібно їсти всім, хто хоче зберегти своєздоров'я.
Лабораторні дослідження показали, що в шкірці мигдалю містяться речовини, що поліпшують здатність білих кров'яних клітин знаходити і знищувати віруси. Дивно, але підвищена активність імунної системи зберігалася навіть після того, як мигдаль перетравився.
Іншими словами - мигдаль є прекрасним профілактичним засобом проти простудних захворювань і грипу. Вживання цього горіха також допомагає швидше одужати.
Учені перевірили реакцію імунітету на вірус простого герпесу 2 типу (цей вірус важко піддається лікуванню, тому що має здатність "обманювати" імунну систему). Екстракт шкірки мигдалю впорався і з ним, передає The Telegraph.
Завдяки чому мигдаль підвищує захисні функції організму, точно з'ясувати не вдалося. Але вчені припустили, що даний ефект може бути пояснений поліфенолами, що збільшують чутливість білих кров'яних клітин.