Молодий буковинець » Ваше здоров'я » Новини » Яка найнебезпечніша річ на кухні

Яка найнебезпечніша річ на кухні

Ваше здоров'я / Новини
941
0
Яка найнебезпечніша річ на кухні

Ножі та терки потрібно ретельно вимивати.

Раніше основною причиною попадання вірусів в їжу вважалися брудні руки. Нещодавно вчені встановили, що віруси можуть довгостроково зберігатися на ножах і терках.

Основною причиною харчових отруєнь в даний час є норовірус. Згідно з даними досліджень, зараження їжі відбувається під час її приготування, незадовго до вживання. Вважається, що віруси передаються через брудні руки, однак, до теперішнього часу даних про потенційну роль кухонних предметів в цьому процесі практично не було.

У ході дослідження вчені вивчили перенесення вірусу гепатиту A і норовірусами між овочами і фруктами з одного боку і ножами та терками з іншого боку. Експерименти проводилися з незараженими кухонними предметами і зараженими продуктами і навпаки.

При використанні незаражених кухонних предметів із зараженими продуктами було заражено більше половини ножів і терок. При використанні заражених ножів і терок зараження продуктів відбувалося досить часто. Використання стерильних ножів і терок після контакту із зараженими продуктами може призвести до зараження інших продуктів, які будуть оброблятися пізніше.

Таким чином, необхідно пам'ятати, що кухонні предмети можуть стати джерелом зараження і приймати всі можливі заходи для обмеження поширення вірусів.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують