Слід частіше вживати кисломолочні продути.
Мікрофлора кишківника - це різноманіття мікроорганізмів, які характерні для конкретного організму. Усі ці мікроорганізми взаємодіють між собою у кишківнику.
У кишківнику містяться, на жаль, не лише корисні мікроорганізми, але й такі, які можуть нашкодити організму, тобто патогенні. Під впливом таких мікроорганізмів частина булку, який потрапляє до кишківника починає гнити, а вуглеводи - бродити.
Продукти гниття та бродіння, у свою чергу також шкодять організму людини всотуючись у кров і транспортуючись таким чином по організму. Пересуваючись таким чином вони можуть шкодити діяльності різноманітних органів.
Найбільше від такого впливу страждає головний мозок і як наслідок людина більше втомлюється, стає більш дратівливою та може частіше страждати від головного болю.
Найбільш поширеним способом боротьби з такого роду інтоксикацією є підселення у кишківник мікроорганізмів, які підтримують корисну мікрофлору та пригнічують патогенну.
Для підселення таких мікроорганівзмів слід частіше вживати кисломолочні продути, адже вони здатні виробляти речовини, які пригнічують патогенну флору.