Дослідники виявили: у дітей, чиї матері під час вагітності харчувалися шкідливою їжею, у дитинстві розвивається залежність від їжі з високим умістом жиру і цукру.
Нове дослідження вчених показало, що існують два критичні періоди в житті дитини, коли фастфуд найбільш небезпечний, передає Psych Central.
По-перше, нездорову їжу не можна їсти на пізньому терміні вагітності. Зловживання фастфудом на початку вагітності не настільки негативно впливає на дитину. Дослідники відзначають, що здорова дієта наприкінці вагітності допомагає уникнути можливих наслідків нездорового харчування. Другим критичним періодом є підлітковий вік. Учені з'ясували: правильне харчування в підлітковому віці перемагає потяг до шкідливої їжі у хлопчиків, але не у дівчаток.
За словами фахівців, потяг до нездорової їжі є результатом змін у системі нагороди. Фастфуд стає підкріпленням, за допомогою якого люди отримують задоволення. Ділянки мозку, пов'язані з винагородою, найактивніше розвиваються протягом саме цих двох періодів. Отже, у цей час вони найсильніше схильні до впливу.