Багато людей заїдають стрес.
Психологи з Університету Буффало з'ясували, чому потяг до деяких продуктів посилюється в складних життєвих ситуаціях. Виявляється, на наша харчова поведінка і смакові переваги впливають соціальні фактори, передає Zee News.
Для боротьби зі стресом люди часто обирають ту їжу, яку близькі готували їм у дитинстві. Бажання з'їсти ту чи іншу страву, наприклад, в ситуації соціальної ізоляції, виникає через позитивних асоціацій з людиною, яка його готував. Тобто їжа виконує соціальну функцію і допомагає пережити відмову або самотність.
Це пояснять, чому людей втішають зовсім різні продукти. Так, деякі учасники дослідження заїдали стрес здоровою їжею, а решта – шкідливою. Дослідники попереджають: справлятися зі стресом за допомогою їжі може бути небезпечно для фігури.