Колоректальний рак тісно пов'язаний з дієтою людини.
Наприклад, червоне м'ясо значно збільшує ризик цього захворювання, а їжа, багата на клітковину, захищає від цього виду раку, пише Zee News. Нове дослідження показало: запобігти розвитку раку товстої і прямої кишки допомагає вегетаріанська дієта.
Фахівці вивчили майже 380 випадків раку товстої кишки і 110 випадків раку прямої кишки. Ризик колоректального раку у вегетаріанців виявився на 22% нижче, ніж у м'ясоїдів. Вегетаріанська дієта знижувала ризик розвитку раку товстої кишки на 19%, а раку прямої кишки – на 29%.
У вегетаріанців, які їли молоко і яйця, ризик був нижчий на 18%, у тих, хто їв рибу – на 43%, а у напіввегетаріанців – на 8%. Так, правильна дієта рятує не тільки від ожиріння, гіпертонії, діабету і передчасної смерті, але і від колоректального раку. У зв'язку з цим фахівці в черговий раз радять людям задуматися про свій раціон.