Молодий буковинець » Ваше здоров'я » Новини » Вживання морепродуктів призводить до автоімунних захворювань

Вживання морепродуктів призводить до автоімунних захворювань

Ваше здоров'я / Новини
809
0
Вживання морепродуктів призводить до автоімунних захворювань

Автоімунні захворювання, до яких належать запалення кишечнику, вовчак, синдром Шегрена, ревматоїдний артрит і розсіяний склероз, є однією з десяти провідних причин смерті серед жінок.
При таких захворюваннях імунна система організму помилково починає атакувати здорові клітини, розповідає Zee News.
Дослідники з Мічиганського університету проаналізували дані жінок у віці від 16 до 49 років, які брали участь у Національному дослідженні здоров'я і харчування в 1999-2004 роках. Дослідники помітили, що вплив ртуті з морепродуктів збільшував ризик автоімунних захворювань, особливо серед жінок дітородного віку.
Сильний вплив ртуті виявився пов'язаний з великою кількістю автоантитіл – маркерів автоімунних захворювань. За словами фахівців, найбільше ртуті в таких рибах, як риба-меч, королівська макрель, а найменше – у креветках, консервованому тунці і лососевих. Вчені відзначають: у морепродуктах багато поживних речовин, тому не варто зовсім від них відмовлятися. Жінкам просто потрібно стежити за тим, яку рибу вони їдять.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують