Молодий буковинець » Ваше здоров'я » Новини » Жир має стати шостим смаком

Жир має стати шостим смаком

Ваше здоров'я / Новини
878
0
Жир має стати шостим смаком

Ще в 330 році до нашої ери Аристотель зараховував жир до основних смаків.
Однак в останні роки жир швидше пов'язували з текстурою, ароматом і тепловими властивостями продуктів харчування. Протягом багатьох років існували тільки чотири основні смаки (солоний, гіркий, кислий і солодкий). У 2002 році смак білкових речовин теж увійшов до цього списку, пише The Guardian.
Щоб стати шостим смаком, жир повинен відповідати п'яти критеріям. Наприклад, один із критеріїв припускає, що в язиці існують смакові рецептори, що розрізняють смак жирних кислот. За словами дослідника Рассела Кіста з Університету Дікіна, жир відповідає всім критеріям. Ймовірно, висновки вчених допоможуть впоратися з епідемією ожиріння.
У попередньому дослідженні фахівців, що тривало кілька років, взяли участь приблизно 500 добровольців. Дослідники з'ясували: люди, найбільш чутливі до смаку жиру, їдять менше. Можливо, знежирені продукти не мають особливого успіху саме через те, що жир – один з основних смаків. Подібним продуктам просто не вдається його замінити.
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують